När ni köper valp

ifrån oss så är valpen naturligtvis registrerad hos SKK, veterinärbesiktad, vaccinerad, chipmärkt, avmaskad och doldafel försäkrad i Agria i 3 år.

Dessutom är valparna valptestade och vi anordnar uppfödar MH/BPH för samtliga kullar.

Vi är väldigt måna om våra valpar och hur det går för dem även när de flyttat ifrån oss, därför önskar vi fortsatt kontakt. Detta behöver inte ske kontinuerligt men det är alltid roligt att någon gång få en liten rapport, ffa under det första året.
Vi ställer ALLTID upp för våra valpköpare både med rådgivning och med träningshjälp om så skulle behövas.
Så tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller upplever problem !
Skulle din hund behöva omplaceras av någon orsak finns vi till hjälp.

Det är viktigt för oss som uppfödare att få veta resultatet av vår avel (mentalt, hälsomässigt och även exteriört) för att kunna utvärdera vårt avelsarbete. Vi vill därför att hundarna hälsotestas (HD/ED-röntgas o gärna även ögonlyses) då de uppnått rätt ålder. Vi är dessutom mycket tacksamma om ni vill delta i MH/BPH beskrivningen vi anordnar för varje kull (alt utföra MH/BPH på egen ort). Vi har även vid detta tillfälle möjlighet att träffa valpar vi sålt då de hunnit bli äldre, vilket också ger oss en bild av vårt avelsarbete. Vi ställer inga övriga specifika krav på våra valpköpare men ser det naturligtvis som ett stort plus om ni sysslar med någon form av träning med er hund, lydnad, agility, spår m.m Är ni intresserade av utställning hjälper vi gärna till om så behövs.

Vi gör alltid en utvärdering av avkomman innan vi beslutar oss för att avla vidare på föräldrahundarna, denna utvärdering kan tidigast göras då valparna är 12-18 månader därför parar vi aldrig om våra tikar (såvida dom inte haft tidigare kullar) innan detta är gjort. Vi skulle heller aldrig para en tik två löp i rad (såvida hon blir dräktig) eftersom en dräktighet och valpar innebär en stor belastning för tiken. Som ett resultat av hundens domesticering löper våra hundar vanligen 2 ggr per år, i det vilda löper hunddjuren endast en gång per år.

Med valpen följer

Alla valpens papper (reg papper, besiktningsintyg m.m)

Valprådskompendium innefattande allt ifrån skötselråd, matlista, träningstips m.m, i elektroniskt- eller pappersformat.

Samt:

  • snuttefilt
  • valpfoder
  • valpkoppel och halsband
  • kam
  • leksak

SONY DSC  SONY DSC

Här följer lite tips på läsning inför valpköpet och tiden framöver.
Böckerna går att beställa på de flesta webbshoppar på internet.

Min bästa vän

av Marie Hansson
ISBN: 9789187652561

Din hunds beteende

av Jan Gyllensten
ISBN:9789153428336

Kontaktkontraktet

av Eva Bodfäldt
ISBN: 9789197357845

Barbet Revealed

av Elisabeth Roest Kempemo, Brigitte Waller-Rengelink
ISBN: 9789082218817