Planerade valpar

Barbet valpar – pentuja – puppies

Valparna födda 21 februari; 3 hanar och 3 tikar. Samtliga är bokade. Följ dom i vår blogg eller på vår fb-sida.

Inavelsgrad beräknat på 5 generationer (enligt pawpeds): 1,56%

Hugo
Tulimaan Magnificent Star ”Hugo”

 • HD: A/A ED: 0/0
 • ögon ua (feb 2019)
 • avelsbedömd
Lovis
SE UCH Himling´s Rose Quartz ”Lovis”

 • HD: A/A ED: 0/0
 • ögon ua (sept 2019)
 • genomförd BPH med skott
Lovis kommer från vår Juvel-kull och är såld med bibehållen avelsrätt. Hon är en glad, mycket kelig, följsam och social barbettjej. Utomhus är det full fart och inomhus har vi inga problem att ta det lugnt (precis som det skall vara om man är barbet). Hon fungerar bra med andra hundar, är vänlig i sina hundmöten och tvekar inte med att inbjuda till lek. Lovis har en mycket fin och rastypisk exteriör vilket också visat sig i utställningsringen. Naturligtvis har Lovis, precis som alla andra av våra hundar genomfört BPH. Här kunde man tydligt se hennes sociala styrka, vilket är en mycket viktig pusselbit i vår avel men också en mycket viktig egenskap sett till hela rasen. Kommentarerna av beskrivaren efter avslutat BPH var att detta är en tjej som bemöter allt i livet med nyfikenhet och positiv attityd oavsett vilka prövningar hon ställs inför !

Hugo är en finsk barbetkille i sina bästa år och förutom att han är en lämplig hane (rent genetiskt och hälsomässigt) så föll valet på honom för hans fina mentala egenskaper. Han är avelsbedömd i Finland vilket förutom en exteriör beskrivning även omfattar en mentalbeskrivning. Här framkommer tydligt hans vänliga, öppna och sociala läggning, hans goda förmåga att fokusera på sin ägare trots störning och hans vänliga inställning till andra hundar.
Matte beskriver Hugo som en glad, pigg, lekfull och vänlig hund. Han älskar vatten och agility, vilket han tränar med matte men även att bli klappad och kliad av känd som okänd.
Hugo är 61 cm i mankhöjd och väger 27 kg. Han har två kullar sedan tidigare, en i Finland och en i Sverige.

Vår förhoppning är att denna kombination resulterar i friska barbeter med lika fina mentala egenskaper som föräldradjuren har !!!
Av rent praktiska skäl har vi bestämt att valparna kommer att födas hos Lovis fodervärd i Kalix.

Här följer lite fler bilder på Hugo samt länkar till hans avelsbedömning (enbart på finska)

Schapendoes valpar 2020

Vi planerar schapendoesvalpar efter följande kombination;
Beräknad parning, mars 2020

Inavelsgrad på 5 generationer: 0,0 %

Chapman

SE & NO & DK UCH SE JV-17 WW-18 RLD N Endless Loveaffairs Chapman Feeling

 • HD A/A ED: 0/0
 • ögon ua (2019)
 • avelsbedömd 2019
 • genomförd BPH med skott (skottfast) länk
Aida2019

SE & FI UCH Himling´s Aiyanna Gihli ”Aida”

 • HD: A/A ED: 0/0
 • ögon ua (2019)
 • gPRA : ++
 • Lever-, njur- och muskelenzymvärden normala (2018)
 • genomförd BPH med skott (skottfast) länk

Aida är den fjärde generationen schapendoes efter vår första och sedermera stamtik Nord Uch Boisterous Rumba Ramina.
Hon är en mycket lättsam hund på alla sätt och vis, glad, sprallig och med en evigt viftande svans. Hon anpassar sig lätt i alla situationer och har en utomordentlig av-knapp, när det inte händer något ja då chillar man.
Hon har ett stort föremålsintresse och älskar såväl bollek som kamplek. Hon fungerar mycket bra med andra hundar och är inte sen att inbjuda till lek. Jag behöver i stort sett aldrig ha henne kopplad för hon är både följsam och lyhörd, till fots eller bredvid cykeln. Hon är mig inte hack i häl, som vissa hundar kan vara (hennes mor däribland), stannar gärna och nosar om någon intressant lukt dyker upp men hon håller mig alltid inom lagom synhåll. Hon har ända sedan valp visat stort intresse för vallning (faktiskt den första av mina schapendoes), trots att vi aldrig sysslat med det. Hon vill gärna valla både fåglar, våra katter och då tillfället givits (eller snarare Aida sett möjligheten), även får.

Chapman är en tysk import och har en väldigt internationell och därmed intressant stamtavla. Han beskrivs av sin ägare som en busig, social och mycket trygg kille, lätt att ha att göra med och funkar väl med andra hundar. Han tränar och tävlar både lydnad, rallylydnad, nosework och viltspår. Han har också visat goda vallningsegenskaper.
På Chapmans egen sida hittar ni mer ingående info om honom.

Intresserad av en valp ifrån oss ?

Är ni intresserade av en valp från oss får ni hemskt gärna ringa, vi önskar även ett mejl (en intresseanmälan) ifrån er där ni berättar vem ni är, hur ser vardagen ut hemma hos er, tidigare erfarenhet av hund, om ni har tänkt göra något speciellt med hunden och annan eventuell info som ni tänker kan vara bra för oss att veta. Är ni intresserade av en tik eller en hane ? Det går inte att boka en valp på förhand, vi lovar aldrig bort valpar som inte är födda. När valparna väl är födda och vi ser att allt är ok, antal och fördelning och om intresset kvarstår så har ni möjlighet att tinga en valp. I samband med detta betalas en bokningsavgift – detta är som en säkerhet både för oss och för er, att ni är seriösa i ert valpköp och att vi garanterar er en valp ur denna kull.

Läs mer angående valpköp.