Batterikullen´s It´s Great – tik

Född: 2013-04-24 Regnr:  SE29183/2013
Efter: Joy Division Vom Zulimo
Undan: SE & DK UCH SE V-12 Funchal De La Perte Aux Loups

Uppfödare: Batterikullen´s Kennel
Ägare: sedan 2016 familjen Lundman-Forsén, Luleå

Hälsa: HD: A/A ED: 0/0 Ögon: ua (2015)
Storlek: 54 cm / 21 kg
Meriter: 2x R-CERT, genomfört BPH

Lumi är född på Gotland hos Batterikullen´s kennel och kommer ur en syskonskara på 8 valpar. Detta blev kennelns sista barbetkull i.o.m uppfödarens hastiga bortgång då valparna var 4 veckor gamla. Lumis uppfödare och jag blev genom åren mycket goda vänner och hennes bortgång innebar att vi mist en av rasens sanna eldsjälar. Jag hoppas att genom Lumi, kunna fortsätta med det goda avelsarbete hon påbörjat.

Nedan kan ni se Lumis BPH (vilket hon genomförde vid 16 månaders ålder). Jag tycker det beskriver henne väl. Dessutom ser man rasens medelvärde och kan således även konstatera att Lumi har ett större lekintresse, är något mer social och mer nyfiken än rasen generellt. Dessutom ligger hon lägre på alla punkter när det gäller både oro/rädsla och hot/aggressivitet än rasen generellt. Hon är även skottfast.
På ett BPH tittar man inte på jaktlust (vilket man gör på et MH) men jag är helt säker på att hon hade förföljt det lilla bytet på ett MH.