Boisterous Xara Querida -tik-

 

*2003/06/01 – 2007/01/27

Älskade Q-san Busan – du fattas oss <3

Querida

Född: 2003-06-01 Regnr: FIN30808/03
Efter: Boisterous Kismet Of Life
Undan: JV-00 Boisterous Quiete Profunda

Uppfödare: Kennel Boisterous, Finland
Ägare: Camilla Remahl

Hälsa: ögon ua (2006)
Storlek: 45 cm, 15 kg
Kullar: A-kullen (2006)

Querida var vår andra schapendoes. En levnadsglad och mysig schapendoestjej som var kompis med alla. Hon var inte lika intresserad av lydnadsträning som Zamira var men en hejare på att spåra.
Tyvärr blev hennes liv mycket kortare än någon av oss hade kunnat föreställa sig då någonting gick ordentligt snett i samband med hennes valpning. Valparna kom flera dagar för tidigt och var mycket små, de minsta vägde kring 125 gram. Trots att vi kämpade för både valpar och tik, miste vi 6 av de 8 valparna. Mamma Querida blev aldrig sig själv igen, hon mådde verkligen jätte dåligt och ingen kunde hitta något fel på henne trots grundliga veterinärmedicinska undersökningar. Efter ett besök hos en mycket erfaren hundtränare som inte gav oss mycket hopp om att vi skulle få tillbaka vår gamla Querida – tog vi det enormt tunga beslutet att låta henne somna in.