Födda 2021-11-19

2 hanvalpar efter följande kombination;

Inavelsgrad beräknad på 5 generationer: 3,38%

Kullens stamtavla

C.I.B & EE CH & Estonian Winner -21
Exåress Gimme More ”Pate”
 • HD: A/A ED: 0/0
 • Ögon: lindr distichiasis övr ua (sept 2021)
 • gPRA: ej anlagsbärare
 • HUU: ej anlagsbärare
 • Bett ua. Full tandstatus
Exåress Beyond Blue ”Ellie”
 • HD: A/A ED: 0/0
 • Ögon: lindr Y-söms katarakt (aug 2021) övr ua
 • gPRA: ej anlagsbärare
 • HUU: frisk anlagsbärare
 • Lever- och njurvärden samt muskelenzym normala (aug 2021)
 • Bett ua. Saknar P2
 • R-cert, Cert & CACIB på utställning
 • Genomförd BPH med skott

Ellie är en medelaktiv, mycket social, glad och kontaktsökande schapendoes, som mer än gärna erövrar första tillgängliga famn (och även hjärta) hon hittar. Hon fungerar extremt bra med andra hundar (och andra djur), har en väldigt naturlig approach till barn, stora som små, trots att hon inte bor med små barn till vardags. Det finns inte ett ont ben (eller pälsstrå) i denna hund och jag har aldrig sett ens en liten tillstymmelse till irritation, hon är helt enkelt ”genom glad” den här hunden, utan att gå upp i stress heller.
Hon går nästan alltid lös och skulle aldrig få för sig att dra på några egna äventyr, hängiven sin flock.

Pate bor i Tammerfors i Finland och lever där som familjehund. För att vara schapendoes är han relativt lugn. Han är precis som Ellie, en lättsam hund som fungerar bra med andra hundar och i alla tänkbara miljöer. Husse har honom aldrig kopplad eftersom Pate är både lydig och lyhörd. Ibland får han tillfälle att hänga med sin kullsyster och hennes matte på utställningsresor och att vara snygg är inget problem för denna kille!

Bilder på Pate
Bilder på Ellie