Valpar födda (6 hanar och 3 tikar) den 17/3 efter följande kombination;
Leveransklara från 12 maj. Alla valpar bokade.

Inavelsgrad enligt pawpeds 1,37% (5 generationer)

Beskidiana Super Trouper ”Green”
  • HD: B/B ED: 0/0
  • ögon ua ( jan 2022)

SE UCH Himling´s Rose Quartz ”Lovis”
  • HD: A/A ED: 0/0
  • ögon ua ( jan 2022)
  • genomförd BPH med skott

Lovis kommer från vår Juvel-kull och är såld med bibehållen avelsrätt. Hon är en glad, mycket kelig, följsam och social barbettjej. Utomhus är det full fart och inomhus har vi inga problem att ta det lugnt (precis som det skall vara om man är barbet). Hon fungerar bra med andra hundar, är vänlig i sina hundmöten och tvekar inte med att inbjuda till lek. Lovis har en mycket fin och rastypisk exteriör vilket också visat sig i utställningsringen. Naturligtvis har Lovis, precis som alla andra av våra hundar genomfört BPH. Här kunde man tydligt se hennes sociala styrka, vilket är en mycket viktig pusselbit i vår avel men också en mycket viktig egenskap sett till hela rasen. Kommentarerna av beskrivaren efter avslutat BPH var att detta är en tjej som bemöter allt i livet med nyfikenhet och positiv attityd oavsett vilka prövningar hon ställs inför !
Detta blir Lovis andra valpkull då hon sedan innan är mamma till vår Mumin-kull (2020).

Green är en polsk import som ägs av mina vänner, tillika kollegor och bor här i Rosvik. Jag har fått följa honom så gott som dagligen sedan han flyttade hit till Sverige som liten valp. Han är precis som Lovis väldigt lugn inomhus medan det är full fart utomhus. Han är vänlig och världens snällaste mot alla människor och hundar han möter. Älskar att träna, ffa rallylydnad där han hunnit med några tävlingar (pandemitider till trots). Han hänger mer än gärna med husse och matte ut i fjällen och älskar vatten, precis som sig bör. Han är en hane av mindre storlek, 56 cm i mankhöjd, med grov benbyggnad, goda proportioner och en vacker exteriör.
Han är helt enkelt en underbar kille, både på in- och utsida.

Bilder på Green
Bilder på Lovis