Schapendoesvalpar efter följande kombination;

Valparna födda 23/5. 1 hane och 3 tikar, alla valpar är tingade.

Inavelsgrad på 5 generationer: 0,0 %

Chapman

SE & NO & DK & FI UCH SE JV-17 WW-18 RLD N Endless Loveaffairs Chapman Feeling ”Chapman”

  • HD A/A ED: 0/0
  • ögon ua (2019)
  • avelsbedömd 2019
  • genomförd BPH med skott (skottfast) länk
Aida2019
SE & FI UCH Himling´s Aiyanna Gihli ”Aida”
  • HD: A/A ED: 0/0
  • ögon ua (2019)
  • gPRA : ++
  • Lever-, njur- och muskelenzymvärden normala (2018)
  • genomförd BPH med skott (skottfast) länk
Aida är den fjärde generationen schapendoes efter vår första och sedermera stamtik Nord Uch Boisterous Rumba Ramina. Hon är en mycket lättsam hund på alla sätt och vis, glad, sprallig och med en evigt viftande svans. Hon anpassar sig lätt i alla situationer och har en utomordentlig av-knapp, när det inte händer något ja då chillar man. Hon har ett stort föremålsintresse och älskar såväl bollek som kamplek. Hon fungerar mycket bra med andra hundar och är inte sen att inbjuda till lek. Jag behöver i stort sett aldrig ha henne kopplad för hon är både följsam och lyhörd, till fots eller bredvid cykeln. Hon är mig inte hack i häl, som vissa hundar kan vara (hennes mor däribland), stannar gärna och nosar om någon intressant lukt dyker upp men hon håller mig alltid inom lagom synhåll. Hon har ända sedan valp visat stort intresse för vallning (faktiskt den första av mina schapendoes), trots att vi aldrig sysslat med det. Hon vill gärna valla både fåglar, våra katter och då tillfället givits (eller snarare Aida sett möjligheten), även får. Chapman är en tysk import och har en väldigt internationell och därmed intressant stamtavla. Han beskrivs av sin ägare som en busig, social och mycket trygg kille, lätt att ha att göra med och funkar väl med andra hundar. Han tränar och tävlar både lydnad, rallylydnad, nosework och viltspår. Han har också visat goda vallningsegenskaper. På Chapmans egen sida hittar ni mer ingående info om honom.