Valparna födda 21 februari; 3 hanar och 3 tikar. 

Inavelsgrad beräknat på 5 generationer (enligt pawpeds): 1,56%

Hugo
Tulimaan Magnificent Star ”Hugo”
  • HD: A/A ED: 0/0
  • ögon ua (feb 2019)
  • avelsbedömd
Lovis
SE UCH Himling´s Rose Quartz ”Lovis”
  • HD: A/A ED: 0/0
  • ögon ua (sept 2019)
  • genomförd BPH med skott
Lovis kommer från vår Juvel-kull och är såld med bibehållen avelsrätt. Hon är en glad, mycket kelig, följsam och social barbettjej. Utomhus är det full fart och inomhus har vi inga problem att ta det lugnt (precis som det skall vara om man är barbet). Hon fungerar bra med andra hundar, är vänlig i sina hundmöten och tvekar inte med att inbjuda till lek. Lovis har en mycket fin och rastypisk exteriör vilket också visat sig i utställningsringen. Naturligtvis har Lovis, precis som alla andra av våra hundar genomfört BPH. Här kunde man tydligt se hennes sociala styrka, vilket är en mycket viktig pusselbit i vår avel men också en mycket viktig egenskap sett till hela rasen. Kommentarerna av beskrivaren efter avslutat BPH var att detta är en tjej som bemöter allt i livet med nyfikenhet och positiv attityd oavsett vilka prövningar hon ställs inför ! Hugo är en finsk barbetkille i sina bästa år och förutom att han är en lämplig hane (rent genetiskt och hälsomässigt) så föll valet på honom för hans fina mentala egenskaper. Han är avelsbedömd i Finland vilket förutom en exteriör beskrivning även omfattar en mentalbeskrivning. Här framkommer tydligt hans vänliga, öppna och sociala läggning, hans goda förmåga att fokusera på sin ägare trots störning och hans vänliga inställning till andra hundar. Matte beskriver Hugo som en glad, pigg, lekfull och vänlig hund. Han älskar vatten och agility, vilket han tränar med matte men även att bli klappad och kliad av känd som okänd. Hugo är 61 cm i mankhöjd och väger 27 kg. Han har två kullar sedan tidigare, en i Finland och en i Sverige. Vår förhoppning är att denna kombination resulterar i friska barbeter med lika fina mentala egenskaper som föräldradjuren har !!! Av rent praktiska skäl har vi bestämt att valparna kommer att födas hos Lovis fodervärd i Kalix.
Här följer lite fler bilder på Hugo samt länkar till hans avelsbedömning (enbart på finska)