Ellie
Exåress Beyond Blue -tik-

Född: 2015-05-19 Regnr:  SE47547/2015
Efter: Riehakan Angelo
Undan: EE UCH LTV-15 Exåress Valentine Spacial

Uppfödare: Kennel Exåress, Finland
Ägare: Camilla Remáhl
Fodervärd: familjen Karlsson, Luleå
Hälsa: HD: A/A ED: 0/0 gPRA: ej anlagsbärare HUU: frisk anlagsbärare
Storlek: 44 cm – 13,5 kg
Meriter: CERT & CACIB, genomförd BPH med skott

Ellie är en mycket social och go´ schapendoes tjej. Hon älskar att mysa och vara nära. Hanterar alla miljöer, två- och fyrbenta varelser utan minsta bekymmer. Dessutom har hon en mycket tilltalande exteriör – jag ser verkligen framemot att få ställa ut denna lilla juvel.
Jag har alltid varit lite svag för svart-vita schapendoes (kanske för att min första var det), Ellie och hennes kullsyskon är ungefär jämngamla med vår Indian-kull så jag hade följt dom på facebook och förälskade mig mer och mer i denna lilla tik. Jag skrev till hennes uppfödare att jag tyckte att hon var så fin (och dessutom från fri-röntgade och MH beskrivna föräldrar) i tron om att hon redan var reserverad då valparna snart var 7 veckor. Men p.g.a olika omständigheter hade inte valpköparna valt individer ännu och när det var gjort så skrev uppfödaren till mig att Ellie fortfarande var ”ledig” (gissningsvis lite strategiskt gjort ifrån hennes sida 🙂 ). Då var det ju kört förstås ! Så några veckor senare hämtade vi Ellie i södra Finland. Två jämngamla valpar hemma samtidigt lät som en sämre plan så Ellie fick direkt flytta till foderfamilj i Luleå och där har hon det alldeles utmärkt tillsammans med en schapendoestik från vår uppfödning.