Aida 8 månader
SE & FI UCH Himling´s Aiyanna Gihli – tik


Född:
2015-05-12 Regnr: SE36357/2015
Efter: FIN UCH Himling´s Diamonds Are Forever
Undan: Tiny Scoundrel Cindy Crawford

Uppfödare: Kennel Himling´s
Ägare: Camilla Remahl

Hälsa: HD: A/A ED: 0/0, ögon ua (2019/05), gPRA: ++. Testad lever-, njur- och muskelenzymvärden 2018; samtliga normala.
Storlek: 42,5 cm – 13 kg
Meriter: Svensk och Finsk utställningschampion (CACIB o R-CACIB) Genomförd BPH – skottfast

Aida är den fjärde generationen schapendoes efter vår första och sedermera stamtik Nord Uch Boisterous Rumba Ramina.
Hon är en mycket lättsam hund på alla sätt och vis, glad, sprallig och med en evigt viftande svans. Hon anpassar sig lätt i alla situationer och har en utomordentlig av-knapp, när det inte händer något ja då chillar man.
Hon har ett stort föremålsintresse och älskar såväl bollek som kamplek. Hon fungerar mycket bra med andra hundar och är inte sen att inbjuda till lek. Jag behöver i stort sett aldrig ha henne kopplad för hon är både följsam och lyhörd, till fots eller bredvid cykeln. Hon är mig inte hack i häl, som vissa hundar kan vara (hennes mor däribland), stannar gärna och nosar om någon intressant lukt dyker upp men hon håller mig alltid inom lagom synhåll. Hon har ända sedan valp visat stort intresse för vallning (faktiskt den första av mina schapendoes), trots att vi aldrig sysslat med det. Hon vill gärna valla både fåglar, våra katter och då tillfället givits (eller snarare Aida sett möjligheten), även får. Tyvärr är det i dagsläget ingen med får här uppe som släpper in andra raser än den/dom sedvanliga. Vi hoppas att hon framöver skall kunna bidra med en femte generation schapendoes.