Valpar födda 2015-05-12

3 hanar och 3 tikar

Inavelsgrad: 0,2 % (räknat på 5 generationer)

Manda

Tiny Scoundrel Cindy Crawford

  • HD: A/A ED:0/0
  • ögon ua (2014)
  • Hereditärt fri från PRA
  • 2xCERT
  • genomförd BPH med skott

 

Timi

FIN UCH Himling´s Diamonds Are Forever

  • HD:A/A ED:0/0
  • ögon ua (2014)
  • Finsk champion

Manda är en enormt go´schapendoes tjej med ett stort hjärta. Hon är den mest följsamma schapendoes jag hittills ägt och tittar mig jämnt i ögonen, som om hon försöker läsa mina tankar 🙂 Precis som en scout är hon alltid redo för allt vi hittar på, signalkänslig och mycket rolig att jobba med. Hon är dessutom utrustad med en mycket bra ”av-knapp” som hon använder så fort det inte händer något, oavsett var hon befinner sig. Hon fungerar i alla lägen och är därför mycket lättsam att ha med sig överallt. Hon älskar att gosa och kryper gärna under skinnet på den som så tillåter. Det finns en hel del arbetsglädje i denna dam, tyvärr blir det inte mycket mer en lite rallylydnad för tillfället p.g.a vår livssituation med småbarn osv. Jag upplever henne som en schapendoes med extremt bra mentalitet (har ju sett både det ena och det andra under årens lopp) och får hennes valpar ärva hennes mentala egenskaper så kommer valpköparna definitivt att bli lyckliga schapendoesägare ! Det finns mycket arbetsvilja i MandaDetta blir Mandas första kull.

Timi är kullbror till vår Mysak och kommer ur en kull på 5 hanar och bor i Finland. Jag är mycket nöjd med samtliga av dessa, både mentalt, exteriört och hälsomässigt. En mycket jämn kull med mycket stabila grabbar. Såhär beskriver Timis matte honom: en glad och lekfull kille, modig och nyfiken och mycket trogen sin familj. Han fungerar bra i alla lägen, både med små barn, andra hundar osv. Han har en mycket fin exteriör och blev finskt champion på sin första utställning i öppenklass (dessutom BIR), med 3 cert sedan tidigare. Han har under hösten 2014 blivit pappa till sin första kull.

Efter denna kombination väntar jag mig definitivt mentalt stabila valpar – upplever att utgångsläget aldrig tidigare har varit så här pass bra som med dessa två individer. Bägge föräldrar är friska och kommer från mycket friska och långlivade linjer ( hemma hos oss bor Timis mormor som snart är 15 år och hittills aldrig varit sjuk i sitt liv) och bägge föräldrar har dessutom en fin och rastypisk exteriör. Tror att valparna kommer att lämpa sig väl för dom som lever ett aktivt familjeliv men även för dom som önskar träna eller tävla i någon hundsport såsom agility, sök, lydnad eller rallylydnad.

Fler bilder på Manda finner ni på hennes egen sida.

 

Fler bilder på Timi;

Timi
Timi
Timi
Timi