Himling’s Exclusive Eycha -tik-

Född: 2010-10-22 Regnr: SE65629/2010
Undan: Barabaz Gorki Du Podduchovnej
Efter: SE & FIN UCH Nelum-Himalis Bobine

Uppfödare: Kennel Himling’s
Ägare: Camilla Remáhl

Hälsa: HD: A/A – ED: 0/0 – ÖGON: ua (Jan -12)
Meriter: CERT, CACIB – Känd Mentalstatus
Storlek: 51 cm, 19kg

 

Jindah föddes i vår första Barbetkull 2010. En mycket efterlängtad kull minsann – eftersom hennes mor Nadina gick tom de två första parningarna (Danmark 2008 och Schweiz 2008).

Jindah är en mycket mjuk och vänlig tjej, lyhörd och lättlärd, fungerar i alla situationer och med alla. Exteriört är hon lite i det tunnare laget, kunde önska lite mera massa men mentalt är hon en riktigt toppenhund 🙂 och frisk som en nötkärna.
Vi tränar främst rallylydnad men även apportering och viltspår och vi hoppas på att kunna genomföra spanielns anlagsprov (i Finland) med henne i framtiden.
P.g.a kramper hos två av hennes kullsyskon (bägge föräldrar friska) har jag valt att inte använda Jindah i avel, även om hon själv är frisk. I dagsläget vet vi inte hur kramper/epilepsi nedärvs i rasen och jag ser det som mitt ansvar som uppfödare att inte använda en hund i avel som kan vara potentiell bärare.

Så Jindahs uppgift i kennelverksamheten är att representera rasen barbet och det gör hon minsann med bravur !

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”kennel.himlings” ualb=”5591334515430179681″ imgl=”fancybox” dltext=”Picasa” style=”cascade” col=”4″ num=”30″ size=”320″ align=”center” max=”100″]